Gefrituurde banaan

Ingrediënten

+ -
print

Voor de chocoladesaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snij de in 4-5 schuine stukken van 2-3 cm.
    Meng in een kom de bloem,, dooreen en voeg al kloppend de eieren en zoveel toe dat er een glad mengsel ontstaat.
    Verhit de olie tot 180 graden.
    Haal de stukken banaan door het beslag en laat ze in de hete olie glijden, doe dit niet meer dan 4-5 stukken per keer.
    Frituur de stukken banaan goudgeel en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Verhit de met de en smelt hierin al roerend de stukjes , het beste kunt u van te voren de chocolade in stukjes breken.
    Zodra de chocolade is gesmolten haal men de pan van het vuur en blijf roeren tot een gladde saus.
    Geef de warme bij de gefrituurde banaan.
25
25
25

Variaties op Gefrituurde banaan

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gefrituurde banaan
VariatieAantalGang
Gefrituurde banaan2Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk, melk, slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Gefrituurde banaan heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Jaccor, je hebt gelijk moet ook bakbananen zijn. Zal het recept aan passen.
jacob 4 juni 2015
Ik zou hiervoor geen gewone bananen gebruiken dat wordt pap. Voor dit recept heb je bakbananen nodig! M.v.g jaccor
jaccor 17 december 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
380 kcal
19%1520 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gefrituurde banaan