Snij de in 4-5 schuine stukken van 2-3 cm.
Meng in een kom het zelfrijzend , en dooreen en voeg al kloppend de eieren en zoveel toe dat er een glad beslag ontstaat.
Verhit de olie tot 180C.
haal de stukken banaan door het beslag en laat ze in de hete olie glijden(niet meer dan 4 of 5 stukken)
bak deze goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier.
Maak de chocoladesaus:
hak de chocola en verwarm de melk(100 milliliter)(125 milliliter) met de slagroom(2 eetlepels) en laat de chocolade hierin smelten, zorg er voor dat de melk(100 milliliter)(125 milliliter) niet gaat koken.
Als de chocolade begint te smelten haal dan de pan van het vuur en zorg dat alle chocolade is gesmolten en er een gladde saus ontstaat.
Geef de warme saus bij de stukken gefrituurde banaan.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
Gluten
pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, melk, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, melk, slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.