Gefrituurde Camembert met aardbeiencoulis

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd de in 8 gelijke punten.
  2. Verdeel het over 2 diepe borden.
  3. Splits de en doe de eiwitten in een 3de diep bord.
  4. Wentel de stukjes eerst door het eiwit, dan door het ene , weer door het eiwit en tot slot door het andere .
  5. Zet de stukjes geprepareerde even terug in de koelkast en ga door met de rest.
  6. Doe de aardbeiencoulis in een sauteuse en breng aan de kook.
  7. Voeg een beetje versgemalen witte toe en laat op een klein vuurtje even doorsudderen.
  8. Verhit ondertussen de frituurolie tot 180°C.
  9. Zet 8 grote, platte borden gereed.
  10. Leg op elk bord een in 2 stukken gehalveerde aardbei.
  11. Drapeer er enkele blaadjes lollo rosso naast en besprenkel die licht met een klein beetje .
  12. Ontdoe de schijven van de schil en de harde kern.
  13. Snijd elke schijf in 4 parten en leg op elk bord een partje .
  14. Frituur de kort in de hete olie.
  15. Frituur 4 stukken tegelijk en dompel ze slechts 25 seconden in de olie.
  16. Meteen eruit halen en even laten uitdruipen op keukenpapier.
  17. Schep op elk bord een lepel coulis en leg de gefrituurde ernaast.
  18. Dien warm op en geef er een glas niet te koude Gewürztraminer bij.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • aardbeien en ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in camembert
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
222 kcal
11%1776 kcal
Vetten
12 g.
17%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gefrituurde Camembert met aardbeiencoulis