Gefrituurde eieren
- Herkomst Thailand
- Categorie Eiergerechten
- Bereiden
- Kookboek van bakvos
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Smelt de in een beetje kokend water tot een stroopachtig geheel.
- Voeg de saus naar smaak toe.
- De saus moet zoetig zijn, maar niet te zoet, het bitterzurige van de moet ook niet gaan overheersen.
- Bak of frituur de in hete olie maar op middelhoog vuur in ca. 2 minuten rondom knapperig goudbruin en laat ze daarna even uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de in de lengte door, leg ze in een schaaltje en giet er de saus over.
- Lekker bij een oosterse rijsttafel of gewoon als side-dish bij andere oosterse gerechten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal goreng telor (Gefrituurde sambal eieren)420m
-
Recept
Eieren in panangcurry425m
-
Recept
Foe Yong Hai Bayam (gefrituurde gehaktkoekjes met spinazie en saus)450m
-
Recept
Telor masak Bali (scherp gekruide eieren)430m
-
Recept
Indiase eieren met paksoi en ananassalade450m
-
Recept
Amé Komoeté (eieren in kokossaus)430m
Variaties op Gefrituurde eieren
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Telor Ceplok (gefrituurde eieren) | 1 | Bijgerechten |
Ontolu sinanga (gemarineerde gefrituurde eieren) | 1 | Bijgerechten |
Sambal goreng telor petis (pittige gefrituurde eieren) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 228 kcal | 11% | 912 kcal |
Vetten | 24 g. | 34% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |