Gegratineerde aardappelschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Aardappelschotel recepten
- Bereiden
- Kookboek van sheanko
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
- Schil en was de .
- Snijd ze in flinterdunne plakjes.
- Vet een lage ovenvaste schaal in.
- Giet er een laagje bouillon in en leg er een laagje aardappelplakjes in.
- Hierover doe je snippertjes boter, wat en en wat gehakte .
- Dan weer wat bouillon en de laagjes herhalen tot dat alle aardappeltjes op zijn.
- Bij het laatste laagje de plakjes dakpansgewijs in rijen schikken.
- De bouillon mag niet boven dit laagje uitkomen.
- Strooi de erover en laat de schotel in 40 minuten in de oven gaar worden.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gegratineerde aardappelschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gegratineerde aardappelschotel met Goudse kaas | 1 | Bijgerechten |
Gegratineerde aardappelschotel met roombrie | 1 | Aardappelgerechten |
Gegratineerde aardappelschotel met erwtjes en ham | 1 | Aardappelgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en boter of margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon, boter of margarine, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 435 kcal | 21% | 1740 kcal |
Vetten | 16 g. | 24% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 71 g. | 27% | 284 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |