Gegratineerde bloemkool

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en verdeel in roosjes.
  2. Kook deze ongeveer 5-10 minuten, hoe korter hoe knapperiger.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden C. (gas 4).
  4. Pel en snipper het .
  5. Fruit in margarine, voeg het uitgeperste toe en fruit nog ongeveer 30 seconden.
  6. Schenk de bij dit mengsel en voeg en toe en breng aan de kook.
  7. Haal de blaadjes van de takjes en voeg dit samen met 60 gram parmezaanse kas toe aan de room.
  8. Meng de saus met de gekookte bloemkoolroosjes en schep dit in een lage ovenschaal.
  9. strooi hier de en nog twee eetlepels kaas over.
  10. Bedruppel met wat en laat in ongeveer 10 minuten in de over goudbruin worden.
25
25
25

Variaties op Gegratineerde bloemkool

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gegratineerde bloemkool
VariatieAantalGang
Gegratineerde bloemkool4Vlees
Gegratineerde bloemkool met paddestoelensaus1Bijgerechten
Gegratineerde bloemkoolo met gehaktsaus1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • parmezaanse kaas, paneermeel, vloeibare margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en vloeibare margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kookroom en parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gegratineerde bloemkool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Deze ga ik volgende week proberen, lijkt me erg lekker.
polder37 17 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
332 kcal
16%1328 kcal
Vetten
27 g.
39%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegratineerde bloemkool