Gegratineerde eieren
- Herkomst Nederland
- Categorie Eiergerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van simoned
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Pel de eieren en snijd ze eenmaal in de lengte door.
- Smelt 50 gram in een pan en voeg er de aan toe.
- Roer en tot een gladde massa en schenk er geleidelijk en al roerend de bij.
- Klop de los in de .
- Schep enkele lepels van de warme saus bij het roommengsel en roer alles goed door.
- Voeg vervolgens het roommengsel al roerend bij de rest van de saus.
- Voeg 75 gram geraspte toe en laat deze al roerend op laag vuur in de saus smelten.
- Breng de saus op smaak met , , , en of wijn.
- Bestrijk een ovenschotel met .
- Schep 4 eetlepels van de kaassaus op de bodem van de schotel.
- Leeg de eieren in een kring op de saus met de platte kant naar beneden.
- Schenk de rest van de saus over de eieren uit.
- Strooi er de resterende geraspte over en verdeel de resterende in kleine klontjes over de .
- Zet de schotel 15 min.
- in een voorver¬warmde oven van 225 graden C of zet de schotel onder een voorverwarmde grill.
- De vormt een bruin korstje.
- Lekker met frietjes en een gemengde salade met een naturel dressing.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hardgekookte eieren in een geurig gekruide saus455m
-
Recept
Telor masak Bali (scherp gekruide eieren)430m
-
Recept
Telor mengisi (gevulde eieren met gekruid gehakt)445m
-
Recept
Kari Telor (gevulde eieren)445m
-
Recept
Gegratineerde omelet met ham en kaas415m
-
Recept
Dadar busa Telor (gekruide eieren)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- hardgekookte eieren en eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 381 kcal | 19% | 1524 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |