Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Was de en kook ze ca. 20 minuten.
  2. Splits de en zet het eiwit apart.
  3. Laat de schrikken onder koud water en schil ze.
  4. Druk, terwijl ze nog heet zijn, door een aardappelpers of stamp ze fijn.
  5. Voeg , en 3 eidooiers toe en roer het met een pollepel tot een gladde massa.
  6. Vorm hieruit 20 balletjes.
  7. Klop de eiwitten stijf.
  8. Meng het en het .
  9. Rol de balletjes eerst door het eiwit en daarna door het .
  10. Druk het een beetje aan en zet de baletjes ca. 30 minuten koud weg.
  11. Rasp de kaas.
  12. Roer hem met 1 , een beetje en de glad.
  13. Halveer de filets en wrijf ze in met en .
  14. Braad de filets in 2 eetlepels rondom ca. 7 minuten aan.
  15. Leg de filets in een vlakke ovenvaste vorm.
  16. Halveer de hamplakken.
  17. Verdeel ze met het kaasmengsel over het vlees.
  18. Bak het geheel ca. 12 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  19. Verhit 1 liter in een frituur of hoge pan (180 graden Celsius).
  20. Frituur de amandelballetjes hierin portiegewijs ca. 2 minuten.
  21. Garneer de filets met en serveer ze met de amandelballetjes en bijv.
  22. broccoli.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • paneermeel en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in oude kaas en slagroom
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in oude kaas en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
554 kcal
27%2216 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegratineerde filet