Gegratineerde garnalen
- Herkomst Nederland
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van armina
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 220 graden C.
- Maak de schoon en snijd ze in ringetjes.
- Pel en snipper de knoflook.
- Snijd de in kleine blokjes.
- Verhit de boter en fruit de bosui met de knoflook heel kort aan.
- Voeg de gezeefde , de en de toe.
- Kook de saus totdat hij gaat binden en breng hem op smaak met , en .
- Verdeel de over 4 ovenvaste schaaltjes.
- Schenk de saus erop en verdeel de en de gratin erover.
- Zet de schaaltjes in de oven voor ca. 10 minuten en laat de lichtbruin kleuren.
- Garneer het gerecht met de .
Ook lekker om te maken
Variaties op Gegratineerde garnalen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gegratineerde garnalen met prei | 1 | Vis en schaaldieren |
Gegratineerde garnalentoastjes | 1 | Tapas |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter, kookroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 184 kcal | 9% | 736 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 8% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 6% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 4 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |