Gegratineerde kaasfondue uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Was de aardappels en snijd evt.
  2. groene plekjes weg.
  3. Laat ze 15 tot 20 minuten koken.
  4. Borstel de schoon.
  5. Was de , verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes.
  6. Snijd het brood in blokjes.
  7. Laat en augurk uitlekken en snijd de in stukjes.
  8. Pel en halveer de knoflook en wrijf er 4 ovenvaste schaaltjes mee in.
  9. Rasp de raclettekaas en bewaar 100 gram voor later.
  10. Snijd de in blokjes.
  11. Giet de aardappels af maar houd ze warm.
  12. Giet de in een pan en roer er de glad doorheen.
  13. Breng de aan de kook en temper de hitte.
  14. Voeg geleidelijk aan de kaas toe en blijf roeren.
  15. Breng de fondue even aan de kook als alle kaas is gesmolten.
  16. Verdeel de massa over de schaaltjes en strooi er de rest van de kaas overheen.
  17. Gratineer de schaaltjes kaasfondue 10 tot 12 minuten in een hete oven op 225 graden C.(stand 4).
  18. Serveer de in dunne plakjes gesneden en de rest van de ingrediënten op de schaaltjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in blauwschimmelkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn, maizena, champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
153 kcal
7%612 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegratineerde kaasfondue uit de oven