Gegratineerde kipfilet
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Verwarm de grill voor.
- Wrijf de kip in met en .
- Verhit de helft van de in een koekenpan en bak de op matig vuur in 10-12 miuten lichtbruin en gaar.
- Keer ze regelmatig.
Smelt de rest van de in een steelpan en roer de erdoor. - Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
- Roer de room erdoor en laat de saus ca. 5 minuten pruttelen.
- Breng hem op smaak met de mosterde, de , de helft van de , en flink wat .
Leg de in 4 ovenschaaltjes (bewaar het bakvet) en schep de saus erover, verdeel de rest van de met het broodkruim erover en lepel hierover wat bakvet.
Schuif de schaaltjes ca. 10 minuten onder de grill en laat de saus in ca 4-5 minuten goudbruin worden.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gegratineerde kipfilet
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gegratineerde kipfilet | 3 | Gevogelte |
Gegratineerde kipfilet met kropsla | 1 | Gevogelte |
Gegratineerde kipfilet met mosterdsaus | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en witbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter, kippenbouillon, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter, slagroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 361 kcal | 18% | 1444 kcal |
Vetten | 35 g. | 51% | 140 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |