Gegratineerde preischotel met gehakt en tomatensaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Preischotel recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Vuurvaste schaal
Bereidingswijze
- Snipper de klein.
- Verhit de boter in een pan en fruit de licht aan.
- Voeg het gehakt toe en maak het rul met een vork.
- Ca. 7 min.
- laten braden op niet te groot vuur, regelmatig omscheppen.
- Voeg de blikjes toe, de , en een beetje water.
- Breng aan de kook en laat op klein vuur nog even garen; deksel op de pan.
- Breng op smaak met en .
- Maak ondertussen de schoon, snijd hem klein en stoof in weinig water met een beetje beetgaar in ca. 10 min.
- Laat uitlekken in het vergiet.
- Vet een vuurvaste schaal in en leg hierin de gestoofde .
- Vervolgens het gehakt met de tomatensaus, verwijder de .
- Tot slot de erover verdelen.
- Bestrooi met het en de gemalen .
- Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en laat ca. 20 min.
- bakken bij 200° C, totdat de geheel gesmolten is en zich een bruin korstje heeft gevormd.
- Variatie:
- i.p.v.
- tomatensaus probeer ook eens een bechamel-kaassaus of een bechamelsaus, waaraan wat en is toegevoegd.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in aardappelpuree en paneermeel
- margarine, aardappelpuree, paneermeel, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn en kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine, aardappelpuree, paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 610 kcal | 30% | 2440 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 12% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |