Gegrilde asperges met sinaasappelkip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng de in ruim water met zout en een snufje suiker aan de kook en zet daarna het vuur uit.
  2. Laat de 10 minuten in het water staan, haal ze er dan uit en dep ze goed droog.
    Leg de in groepjes van 4 naast elkaar en steek er op 2 plaatsen een in water geweekte satéprikker door.
    Grill ze in de grillpan, onder de grill of op de bbq.
    Snijd de aan de zijkant in en vul ze met de gekonfijte .
  3. Bind ze dicht met slagerstouw en kruid ze met zout en peper.
    Bak de rondom bruin in de .
  4. Haal ze uit de pan en smoor in het zelfde vet de groenten.
  5. Blus de groenten af met het en de bouillon en voeg dan de en de toe.
  6. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
    Voeg de marmelade toe en laat het mengsel nogmaals inkoken.
  7. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
    Leg de in de saus en laat ze 10-15 minuten zachtjes stoven.
    Haal de eruit en snijd ze doormidden.
    Verdeel de gegrilde over 4 borden.
  8. Zet er een halve kipfilet als boomstammetje naast en schep wat saus over de en de kip.
    Garneer het geheel met wat blaadjes .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
37 kcal
1%148 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegrilde asperges met sinaasappelkip