Gegrilde citroenkip met parmezaan-rucolapesto

Ingrediënten

+ -
print

VOOR DE PESTO:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Koekenpan
  • Staafmixer
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Leg de in een kom.
  2. Pers 1 citroen uit en schenk het sap over de .
  3. Laat zeker 15 minuten marineren.
    Snijd de andere citroen doormidden.
    Rooster de licht goudbruin in een droge koekenpan.
    Pureer in een blender of met een staafmixer de samen met de , knoflook, en tot een smeuïge saus.
  4. Breng de op smaak met zout en peper
    Dep de droog met keukenpapier.
  5. Verwarm de olie in een grillpan en grill de ca. 5 minuten per kant tot ze gaar en goudbruin zijn.
  6. Leg de laatste 2 minuten de op de snijkanten bij de in de grillpan.
  7. Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak en serveer met de .
  8. Knijp eventueel aan tafel de gegrilde citroen over de kip uit.
    Lekker met een tomatensalade met en gekookte krieltjes
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas, pesto, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en parmezaanse kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas en parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
492 kcal
24%1968 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegrilde citroenkip met parmezaan-rucolapesto