Laat zeker 15 minuten marineren.
Snijd de andere citroen doormidden.
Rooster de licht goudbruin in een droge koekenpan.
Pureer in een blender of met een staafmixer de samen met de , knoflook, en tot een smeuïge saus.
Breng de pesto(1 stuk) op smaak met zout en peper
Dep de kipfilets(4) droog met keukenpapier.
Verwarm de olie in een grillpan en grill de kipfilets(4) ca. 5 minuten per kant tot ze gaar en goudbruin zijn.
Leg de laatste 2 minuten de citroenen(2) op de snijkanten bij de kipfilets(4) in de grillpan.
Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak en serveer met de pesto(1 stuk).
Knijp eventueel aan tafel de gegrilde citroen over de kip uit.
Lekker met een tomatensalade met rucola(40 gram) en gekookte krieltjes
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
kaas, pesto, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en parmezaanse kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en parmezaanse kaas
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
kaas en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas en parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.