Gegrilde gamba

Ingrediënten

+ -
print

Gamba's:

Sardienen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Gamba's: (Leg de houten spiesjes een tijd op voorhand in koud water).
  2. Pel de knoflookteentjes en was het pepertje.
  3. Snipper de lookteentjes en het pepertje fijn.
  4. Was de halve .
  5. Snijd de halve in partjes en dan in kleine stukjes.
  6. Vermeng met 3 eetlepels , wat versgemalen en zeezout.
  7. Marineer de 's minstens een uur in dit mengsel.
  8. Rijg om beurt een en een stukje aan de spiesjes.
  9. Grill de spiesjes kort op de barbecue tot de 's niet meer glazig zijn maar licht oranje kleuren.
  10. Strooi wat vers gehakte en wat gemalen zeezout op de spiesjes.
  11. Warm de marinade op en serveer ze bij dit gerecht.
  12. Sardienen:
  13. Was de sardienen en droog ze daarna zorgvuldig.
  14. Kruid de buikholtes met , zeezout en de gehakte kruiden.
  15. Halveer de plakjes .
  16. Vul de buikholte van elke sardien met , een takje en oregano.
  17. Wrijf de grill goed in met en grill de sardienen 4 min.
  18. aan de ene zijde en 4 min.
  19. aan de andere zijde (slechts één keer omdraaien!).
  20. Maak een knoflooksaus van de , de en veel verse kruiden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • griekse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in griekse yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • griekse yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • gamba en gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
9 kcal
0%72 kcal
Vetten
1 g.
1%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegrilde gamba's en sardienen met knoflook