Gegrilde kip met zoetzure meloen en nasi

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan het en de azijn aan de kook.
    Pel de en snijd deze in dunne plakjes
    Snij de rode in de lengte in en verwijder de zaadjes
    Pel de en snijd deze in dunne partjes
    Voeg samen met de en het toe aan de azijn.
  2. Laat 5 minuten zachtjes koken.
    Snij de meloen in tweeën, Schep met een lepel de zaadjes uit de meloen.
  3. Verwijder de schil en snijd de meloen in dunne partjes.
    Doe de meloen in een grote, schone pot.
  4. Giet de kokende azijn erover en laat afgedekt afkoelen.
    Zet in de koelkast en laat een dag intrekken.
    Maak op de dag zelf de nasi en de kip.
  5. Kook de rijst volgens aanwijzing verpakking gaar en laat in een vergiet uitlekken en uitdampen.
    Verwarm de grill voor op 200 graden
    Snijd de kippenbout in tweeën.
  6. Prik met een vork gaatjes in het vel.
    Meng de , 2 eetlepels olie, de en de .
  7. Smeer hiermee de kip in.
  8. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 cm onder de grill in de oven.
    Grill 30 minuten tot de kip gaar is, keer de stukken kip regelmatig.
    Maak de 's schoon en snijd ze in stukjes.
    Verhit 2 eetlepels boter en smoor bak de aan, voeg de groentemix toe.
  9. Roerbak ca. 2-3 minuten.
    Voeg de rijst toe en roerbak het geheel 3 minuten.
    Snij de ham in reepjes en voeg die samen met de taugé toe aan het rijst- groentemengsel.
    Schep alles door elkaar en breng op smaak met , en .
    Serveer met de kip en de zoetzure meloen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in zonnebloem olie en sambal
  • sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • suiker en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • zonnebloem olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
259 kcal
12%1036 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegrilde kip met zoetzure meloen en nasi