Breng in een pan het en de azijn aan de kook.
Pel de en snijd deze in dunne plakjes
Snij de rode in de lengte in en verwijder de zaadjes
Pel de ui(1 stuk) en snijd deze in dunne partjes
Voeg samen met de suiker(1 theelepel) en het zout(1 stuk)(2 theelepels) toe aan de azijn.
Laat 5 minuten zachtjes koken.
Snij de meloen in tweeën, Schep met een lepel de zaadjes uit de meloen.
Verwijder de schil en snijd de meloen in dunne partjes.
Doe de meloen in een grote, schone pot.
Giet de kokende azijn erover en laat afgedekt afkoelen.
Zet in de koelkast en laat een dag intrekken.
Maak op de dag zelf de nasi en de kip.
Kook de rijst volgens aanwijzing verpakking gaar en laat in een vergiet uitlekken en uitdampen.
Verwarm de grill voor op 200 graden
Snijd de kippenbout in tweeën.
Prik met een vork gaatjes in het vel.
Meng de ketjap(4 eetlepels), 2 eetlepels olie, de kerriepoeder(2 theelepels) en de sambal(1 theelepel).
Smeer hiermee de kip in.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 cm onder de grill in de oven.
Grill 30 minuten tot de kip gaar is, keer de stukken kip regelmatig.
Maak de paprika(1 stuk)(1 stuk)'s schoon en snijd ze in stukjes.
Verhit 2 eetlepels boter en smoor bak de paprika(1 stuk)(1 stuk) aan, voeg de groentemix toe.
Roerbak ca. 2-3 minuten.
Voeg de rijst toe en roerbak het geheel 3 minuten.
Snij de ham in reepjes en voeg die samen met de taugé toe aan het rijst- groentemengsel.
Schep alles door elkaar en breng op smaak met zout(1 stuk)(2 theelepels), peper(1 stuk)(0.5) en ketjap(4 eetlepels).
Serveer met de kip en de zoetzure meloen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in zonnebloem olie en sambal
Gluten
sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
Suiker
suiker en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
zonnebloem olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.