Gegrilde kip
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van ingridkarbet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Deegroller
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Leg de kipfilets tussen folie en sla ze plat met behulp van bv.
- een deegroller.
- Meng de citroenrasp met een royale scheut en 3 takjes en marineer hierin de kip een half uurtje.
- Maak de en peer schoon en snijd ze in blokjes.
- Pel en snipper de sjalot en knoflook.
- Snijd de in blokjes.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook.
- Voeg de toe en bak een paar minuten.
- Voeg de peer toe en bak nog even kort.
- Draai het vuur uit en schep de erdoor.
- Breng alles op smaak met en pepermix.
- Verhit de grillpan.
- Bestrooi de kipfilets met en pepermix en grill ze gaar.
- Beleg het brood met blaadjes .
- Verdeel het paprikamengsel erover en leg de kip erop.
- Garneer met takjes .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam Bakar Taliwang (hete gegrilde kip met ananas)41u30m
-
Recept
Gegrilde citroenkip met parmezaan-rucolapesto420m
-
Recept
Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)450m
-
Recept
Platte kip met citroen41u40m
-
Recept
Ga xao lan (gegrilde kip met citroengras)41u20m
-
Recept
Gegrilde kippenbout met honing-mosterdsaus415m
Variaties op Gegrilde kip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gegrilde kipsalade met artisjokken | 1 | Salades |
Ajam Betutu (gegrilde kip in bananenbladeren) | 1 | Gevogelte |
Gegrilde kipfilets met knoflook en rozemarijn | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 237 kcal | 11% | 948 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 4% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |