Gegrilde tarbot met kreeftenbearnaise

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Fruit de sjalotjes glazig in wat .
    Blus met de en de witte .
    Doe er fijngesnipperde , de mosterdzaadjes en de bij.
    Laat het vocht tot een derde inkoken en laat afkoelen.
    Laat de zachtjes smelten in een pannetje.
    Lepel er de klare uit en laat het bezinksel staan.
    Roer de los en klop ze met de staafmixer door de en azijn.
    Laat op een zacht vuurtje warm worden.
  2. Niet laten koken.
    Klop er langzaam de geklaarde door en haal meteen van het vuur als de saus bindt.
    Roer er de en de door.
    Meng 5 eetlepels door de bearnaisesaus en doe er wat bij voor de kleur.
    Klop de saus schuimig.
    Schil de aardappelen en snijd ze in heel kleine blokjes.
    Kook ze in licht gezouten water tot ze nét gaar zijn en stoof ze nog enkele minuutjes in een klein klontje .
    Breng ze op smaak met van de molen en grof zeezout.
    Grill de tarbot in enkele minuten gaar.
    Schik de stukken vis op de borden, leg er aardappelblokjes en een beetje op en lepel er wat vissaus bij
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in ketchup en wijn
  • ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • ketchup kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterdzaad
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
667 kcal
33%2668 kcal
Vetten
83 g.
118%332 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegrilde tarbot met kreeftenbearnaise