Gegrilde tonijn op een salade
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
- Rasp
Bereidingswijze
- Was de wortels en rasp deze fijn.
Wrijf de tonijnmoten in met 1 eetlepel en 2 eetlepels en laat ze 10 minuten liggen.
Maak de schoon en halveer ze.
Kook de in een pan met ruim water en wat zout in 8 minuten beetgaar.
Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Was de schoon en rasp er een ½ eetlepel gele schil af en pers de uit.
Verwijder de zaadjes uit de en snij de in dunne reepjes.
Maak de schoon en snijd deze in ringetjes.
Verwijder de grove takjes uit de .
Klop in een slakom de citroenrasp en het citroensap met 2 eetlepels en 3 eetlepels (roerbak).
Schep de , rode , bosui, en door de dressing.
Laat een grillpan goed heet worden en rooster de in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen nog rosé.
Keer de tonijn pas als de geroosterde kant vanzelf van de ribbels loslaat.
Verdeel de salade over vier borden, strooi de seroendeng erover en leg de tonijn erop.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gemarineerde tonijn met venkelsalade445m
-
Recept
Avocado met tonijn445m
-
Recept
Salade van bamboescheuten425m
-
Recept
Ajam Sekali Pedis (gegrilde, stevig gekruide drumsticks)455m
-
Recept
Bloemkool-broccoli salade44u30m
-
Recept
Anak domba Taoco (lamsvlees in een gebonden zwarte bonensaus)42u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 188 kcal | 9% | 752 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |