Gegrilde tonijn
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Tonijn recepten
- Bereiden
- Kookboek van durna06
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- De moten in wrijven met en 1 el.
- .
- Laat de moten even liggen.
- Snijd in stukjes.
- Pel en snipper de .
- Verwarm nu de rest van de in een pan en fruit de en knoflook zachtjes aan.
- Schep de erdoor, voeg de toe.
- Laat dit 4-6 min.
- zachtjes pruttelen.
- Verwarm de grillpan totdat deze goed heet is en rooster de moten in 4-6 min.
- mooi bruin.
- De moeten pas keren als ze vanzelf van de ribbels loslaat.
- Pureer intussen het paprikamengsel met een staafmixer.
- De saus op smaak brengen met en .
- Verdeel de over 4 borden en bestrooien met nog een snufje en , dan de saus erover scheppen.
- Lekker met een pasta en een verse groene groenten salade (de keuze is aan u zelf) De dressing van (extra virgin) en .
Ook lekker om te maken
Variaties op Gegrilde tonijn
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gegrilde tonijn | 2 | Vis en schaaldieren |
Gegrilde tonijn met perziksalsa | 1 | Vis en schaaldieren |
Gegrilde tonijn met basilicumboter en courgette | 1 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- tonijn en visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Gegrilde tonijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 30 kcal | 1% | 120 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |