Gegrilde tonijnsteak met lauw/warme sesamdressing
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Tonijn recepten
- Bereiden
- Kookboek van zeurkous
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Dressing:
- Neem de en de in de pan en verhit deze langzaam.
- Voeg de toe.
- Regelmatig roeren.
- Als de zaadjes beginnen te spatten (dan gaat het carameliseren), afblussen met balsamico.
- Roeren en voeg dan alle ingredienten toe.
- Laat het op laag vuur door regelmatig te roeren een beetje inkoken.
- Neem van vuur af op gewenste dikte en laat afkoelen.
- Deze dressing in een pot(jam) doen en in koeling houden. (deze wordt hard in koeling, maar kan voor gebuik er uit genomen worden en de juiste hoeveelheid nemen.
- Het is lang houdbaar.
- Wel voor gebruik even verwarmen in een pannetje.
- De steaks op de grill of pan op hoog vuur schroeien, om en om.
- Direct van het vuur nemen en in de oven (180 draden C) plaatsen.
- De steaks moeten rood van binnen zijn.
- Doe tenslotte de dressing over de steak.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 180 kcal | 9% | 720 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |