Gegrilde zalmmoot met groente rösti
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Dep de aardappels droog met keukenpapier.
- Meng de , de worte, en de in een kom.
- Klop 2 los en voeg en toe.
- Zeef de boven de groenten en klop er samen met de een beslag van.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak per keer met tussenruimte 4 bergjes beslag.
- Druk ze een beetje plat en laat aan een kant goudbruin en gaar worden.
- Keer de rösti en laat verder op laag vuur gaar en knapperig worden.
- Verhit ondertussen een grillpan.
- Bestrijk de dun met de olie en bestrooi met en .
- Bak de zalmmoten 3 minuten per kant in de grillpan tot ze net gaar en nog smeuïg zijn.
- Meng de met de crème fraiche en breng op smaak met en .
- Verdeel de zalm en de rösti over de (verwarmde borden) en serveer de dilledip in een kommetje erbij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gebakken zalmmoot met komkommeryoghurtsaus410m
-
Recept
Gegrilde zalm met sesamzaad440m
-
Recept
Rösti met romige garnalen en paddestoelen435m
-
Recept
Gegrilde dorade435m
-
Recept
Gegrilde nijlbaars met chilisaus en sesamzaad440m
-
Recept
Gestoofde nijlbaars op gegrilde roseval aardappel41u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 254 kcal | 12% | 1016 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |