Gegrilleerde rug van ree

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Maak de ’s schoon en snijd deze in dunne reepjes.
    Ontveld de ontdaan van vocht en zaadjes en snijd in kleine blokjes.
    Was de basilicum en snijd deze grof.
    Ontpit de en snijd deze in plakjes.
    Bestrooi de reefilet met peper en en kwast er wat over.
    Schroei de filet op de barbecue of grillplaat snel aan alle kanten dicht.
    Verleg het vlees enkele keren zodat er een mooi ruitpatroon op ontstaat.
    Doe de filet over in een vuurvaste schaal en zet deze 5 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C.
    Het vlees gaart nu langzaam door.
    Daarna uit de oven nemen en een kwartiertje laten rusten.
    Snijd de gekookte artisjokbodem in blokjes.
    Verwarm de reesaus of ingekookte met de en -azijn.
    Voeg de blokjes artisjok, de en de olijf toe en laat deze even me verwarmen.
    Breng het geheel op smaak met peper en .
    Doe op het laatste moment de tomaat door de saus en vlak voor het opdienen de blaadjes basilicum.
    Snijd de reebokfilet in plakjes van circa 2 cm dikte, zodat het ruitpatroon nog goed zichtbaar is.
    Leg de plakjes weer tegen elkaar aan en verwarm het vlees nog heel even in een oven van 250°C.
    Leg op elk voorverwarmd bord een bergje met de groenten en de saus en bedek deze met de plakjes reebok.
    Garneren met een blaadje basilicum.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
113 kcal
5%452 kcal
Vetten
17 g.
24%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegrilleerde rug van ree