Gehakballen uit de wok
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Doe het gehakt in een grote kom.
- Halveer de rode , verwijder de pitjes en hak hem fijn.
- Voeg de met de gepelde knoflookteentjes, de geschraapte en de toe aan het vlees en maak er een gladde massa van.
- Voeg de , de en de toe en meng alles goed.
- Breng de massa op smaak met en zout en bind hem met wat .
- Draai hier van met natte handen de gehakballetjes van.
- Verhit de in een wok en bak hierin de gehakballetjes.
- Haal ze uit de wok en houd ze warm.
- Maak de , de en de schoon en snijd ze in stukken.
- Bak deze al roerend in 4-5 minuten in het overgebleven braadvet.
- Blus af met de witte .
- Voeg de , de groentensaus, de hoisinsaus en de toe en kook de groenten beetgaar.
- Voeg de gehakballetjes toe en breng het geheel op smaak met royaal zout en .
- Bind het gerecht met een papje van .
- Serveer de balletjes direct en bestrooi ze met geroosterde geschaafde en garneer het met enkele takjes , partjes en plakjes .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en groentebouillon
- sambal, paneermeel, wijn, groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- paneermeel, wijn, groentebouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel, groentebouillon, kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel en kruiden
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1098 kcal | 54% | 4392 kcal |
Vetten | 120 g. | 172% | 480 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 70 g. | 27% | 280 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |