Gehakt-koolschotel met aardappelpuree

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  3. Blancheer de koolbladeren 4 tot 5 minuten in kokend water met zout.
  4. Dompel ze onder in koud water en laat afkoelen.
  5. Dep ze droog met keukenpapier.
  6. Leg ze plat op het werkvlak.
  7. Snijd de grote middennerf eruit.
  8. Verhit de olie in een braadpan, voeg de , bosui, champignons en de toe.
  9. Strooi er wat over.
  10. Roer er de , , tijm en de door en laat het met een deksel 8 minuten stoven op middelgroot vuur.
  11. Roer het door en laat 7 tot 8 minuten meestoven.
  12. Voeg de tomatensaus en de bouillon toe en laat het 4 tot 5 minuten zachtjes koken.
  13. Stamp de aardappelen en voeg peper, zout en toe.
  14. Voeg half bakje creme fraiche toe en stamp erdoor.
  15. Vul de ingevette ovenschaal met een laag aardappelpuree.
  16. Bedek dit met een laag gehaktsaus.
  17. Dek af met koolbladeren.
  18. Voeg weer puree toe, en voeg dan de overgebleven creme fraiche toe en verdeel.
  19. Dek weer af met koolbladeren.
  20. Eindig met aardappelpuree.
  21. Leg op de puree een aantal "snippers" en strooi er de over.
  22. Dek af met geraspte kaas.
  23. Zet de ovenschotel 15 minuten in het midden van een oven (170 graden C.)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon en margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en paneermeel
  • runderbouillon, boter, margarine, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • margarine en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
517 kcal
25%2068 kcal
Vetten
36 g.
51%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehakt-koolschotel met aardappelpuree