Gehakt rolletjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Laat de ontdooien.
Vermeng het met de gesnipperde ui, fijngehakte peterselie, , en specerijen.
Doe wat in een koekenpan en bak de gehaktmassa daarin los en gaar.
Roer er op het laatst de geklutste doorheen.
Blijf roeren totdat al het ei gestold is.
Laat de massa afkoelen.
Neem één loempia en leg die met één punt naar beneden voor je neer.
Snijd een tweede loempiavel doormidden en leg één helft daarvan op het eerste loempiavel in de lengte. - Zo wordt het deeg iets steviger als je er vulling indoet.
Schep wat gehaktvulling onderaan het vel deeg, sla de punt eroverheen en de twee zijkanten ook en rol het deeg op tot je een mooi rolletje krijgt.
Plak de punt vast met wat .
Verwerk de rest van het gehaktmengsel op dezelfde manier.
Frituur de gehaktrolletjes in de hete en laat goed uitlekken op keukenpapier.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bladerdeeghapje met gehakt420m
-
Recept
Aubergine rolletjes415m
-
Recept
Aziatische rolletjes430m
-
Recept
Perkadel Kentang (gekruide aardappel gehakt koekjes)445m
-
Recept
Tikia (Oudejaars aardappel gehakt beignets)430m
-
Recept
Gevuld stokbrood (met gehakt, kaas, champions, uitjes en kruiden)41u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- loempiavellen is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren en eigeel is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 634 kcal | 31% | 6340 kcal |
Vetten | 17 g. | 25% | 170 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 110 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |