Gehaktballen met bospaddestoelen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktballen recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Week het brood in koud water.
- Pel de en snipper er 1.
- Kneed het uitgeknepen brood, de , de , de gesnipperde ui, het , door het gehakt.
- Vorm met vochtige handen 12 gehaktballen.
- Leg de ballen in een grote ingevette ovenschaal en braad ze 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Maak de en de schoon.
- Snijd de in schijfjes.
- Was de , leg een beetje apart voor de garnering en rits bij de rest van de takjes de eraf.
- Snipper de overige ui.
- Bak de in een droge koekenpan krokant en neem ze eruit.
- Braad de en portie gewijs krachtig aan in het hete bakvet.
- Bak kort de overige ui en mee.
- Voeg de weer toe.
- Bestrooi ze met de en bak ze kort mee.
- Roer 750 mililter water, de room en het bouillonblokje erdoorheen en kook de saus ca. 5 minuten.
- Breng de saus op smaak met een snufje , .
- Giet de saus over de gehaktballen en smoor het geheel ca. 20 minuten in de oven.
- Garneer de gehaktballen met en .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in boterham en bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd, champignons, suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper en bacon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 404 kcal | 20% | 2424 kcal |
Vetten | 24 g. | 34% | 144 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |