Gehaktballen met fijne kruiden, ui, paprika en feta
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadslee
- Braadpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Snij de korsten van het en pluk het zeer fijn.
Maak de schoon en snipper deze heel fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in hele kleine blokjes.
Brokel de zeer fijn.
Hak de bladpeterselie zeer fijn.
Neem 2 eetlepels en fruit de en aan tot deze gaar zijn.
Neem de uien uit de pan en laat deze even uitlekken.
Week het in de .
Meng het gehakt met alle andere ingrediënten.
Kneed het geheel tot een homogene massa.
Maak hiervan ballen met een diameter van 4 cm.
Verhit de en in een braadpan tot deze licht bruin wordt.
Braad de ballen rond om aan tot deze licht bruin zijn.
Neem de ballen uit de pan en leg deze in een braadslee op een rooster.
Zet het geheel in de oven bij een temperatuur van 80°C.
Laat de ballen in de oven tot de kerntemperatuur 72°C is.
Haal de ballen uit de oven en klaar om te eten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gehaktballen met fijne kruiden en ui41u15m
-
Recept
Krengsengan (lams- of geitenvlees met fijne kruiden)42u
-
Recept
Gehaktballen op z'n Hollands41u20m
-
Recept
Toltott paprika (Gevulde paprika's)41u
-
Recept
Gevulde varkensfilet met olijven en feta445m
-
Recept
Gehaktballen met roomkaas en prei41u35m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 499 kcal | 24% | 1996 kcal |
Vetten | 55 g. | 79% | 220 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |