Voorbereiding:
In kom gehakt mengen met 1 ei, peper, nootmuskaat, zout, mosterd en paneermeel.
in piepkleine blokjes snijden.
los roeren.
Fijngesneden , kruiden en kaasblokjes door de mengen.
in vier porties verdelen.
Gehaktmengsel in 4 porties verdelen.
Van iedere portie weer 2 platte schijven vormen.
Roomkaasmengsel in het midden van een gehaktplak leggen en tweede plak er op drukken.
Druk vooral de zijkanten goed dicht.
Vorm er een mooie dichte plak van.
Laat de gehaktballen minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast rusten!
Doe je dit niet, dan gaan de gehaktballen open tijdens het bakken en loopt het kaasmengsel eruit!
Bereidingswijze
Voor de paneerlaag het tweede los kloppen.
Gehaktplakken eerst goed door het los geklopte ei(1 stuk)(1 stuk) en dan door het paneermeel(4 eetlepels)(2 eetlepels) wentelen (zijkanten eventueel 2x). (Zonnebloem)-olie(3 eetlepels) (of half olie(3 eetlepels), half boter)in een koekenpan verhitten.
Gehaktplakken - op niet al te hoge warmtebron - rustig rondom gaar en lichtbruin bakken (plm. 20 minuten).
Regelmatig draaien.
Nog een mogelijkheid is de ballen eerst snel rondom bruin te bakken en dan in een voorverwarmde oven van 160 graden te zetten gedurende plm. 20 minuten.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en paneermeel
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
paneermeel en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en ei
Koemelk
paneermeel, kaas, roomkaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
Mosterd
kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
paneermeel en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas en roomkaas
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Gehaktballen met roomkaas en prei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Lekker, al vind ik wel dat je er veel tijd aan moet besteden. Misschien iets voor de feestdagen.
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.