Gehaktballen met tomatenrijst en spinazie
- Herkomst Nederland
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktballen recepten
- Bereiden
- Kookboek van kirstenbekink
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Pers 1 teen uit en snijd de andere in plakjes.
- Meng het gehakt met de geperste knoflookteen, zout en peper naar smaak.
- Vorm er balletjes gehakt ter grootte van een pingpong bal van.
- Doe de tomatenblokjes in een zeef en vang het vocht op.
- Vermeng het tomatenvocht met 100 gram water.
- Kook de zoals op de verpakking is aangegeven.
- Verhit de in een pan en bak hierin de gehaktballetjes om en om bruin.
- Fruit de knoflookplakjes mee.
- Schenk het tomatenvocht erbij en breng met zout en peper op smaak.
- Laat dit met de deksel op de pan zo'n 10 minuten garen.
- Schep de tomatenblokjes door de en verwarm dit 2 minuten.
- Draai het vuur hoog en schep de er in gedeelten bij.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Neem, zodra alle geslonken is, de pan van het vuur.
- Serveer het gehakt met de en de en overstrooi met de olijvenplakjes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Babi pangang met pittige tomatenrijst435m
-
Recept
Rijst met gekruide spinazie en tomaat420m
-
Recept
Spinazie speciaal425m
-
Recept
Sajoerbonen met gekruide gehaktballen en rijst455m
-
Recept
Gehaktrolletjes met spinazie en gele rijst440m
-
Recept
Roergebakken zalm met spinazie en paddestoelen430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 449 kcal | 22% | 1796 kcal |
Vetten | 13 g. | 18% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 59 g. | 22% | 236 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |