Gehaktballen met tomatenrijst en spinazie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Pers 1 teen uit en snijd de andere in plakjes.
  2. Meng het gehakt met de geperste knoflookteen, zout en peper naar smaak.
  3. Vorm er balletjes gehakt ter grootte van een pingpong bal van.
  4. Doe de tomatenblokjes in een zeef en vang het vocht op.
  5. Vermeng het tomatenvocht met 100 gram water.
  6. Kook de zoals op de verpakking is aangegeven.
  7. Verhit de in een pan en bak hierin de gehaktballetjes om en om bruin.
  8. Fruit de knoflookplakjes mee.
  9. Schenk het tomatenvocht erbij en breng met zout en peper op smaak.
  10. Laat dit met de deksel op de pan zo'n 10 minuten garen.
  11. Schep de tomatenblokjes door de en verwarm dit 2 minuten.
  12. Draai het vuur hoog en schep de er in gedeelten bij.
  13. Breng op smaak met zout en peper.
  14. Neem, zodra alle geslonken is, de pan van het vuur.
  15. Serveer het gehakt met de en de en overstrooi met de olijvenplakjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
449 kcal
22%1796 kcal
Vetten
13 g.
18%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
59 g.
22%236 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehaktballen met tomatenrijst en spinazie