Gehaktballetjes in pittige, Italiaanse tomatensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Wok
  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt, het , de , wat verse , , wat en , 3 tenen verse , de , een kwart van de rode en de paneermeel samen in een kom.
  2. Meng het goed door elkaar!
  3. De kan je eventueel vervangen door basilicum.
  4. Gebruik niet té veel , want het overheerst snel.
  5. Draai balletjes van het gehakt van ca.
  6. een doorsnede van 1,5 à 2 cm.
  7. Laat de balletjes minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
  8. Bak de balletjes daarna bruin in een koekenpan in vloeibaar vet (Blue Band/Croma).
  9. Zijn ze rondom bruin gebakken, doe ze dan in een andere pan (wok, braadpan, hapjespan).
  10. Ze het vuur aan en doe er de rundvleesjus bij.
  11. Laat de balletjes daarin verder garen.
  12. Als je de balletjes hierin verder laat garen, komt de smaak van de jus ook in het gehaktballetje terecht.
  13. Zorg dat de balletjes helemaal onder staan!
  14. Ga ondertussen verder met het snijden.
  15. Snijd de fijn, de rode fijn en pers de uit met een knoflookperser.
  16. Haal daarna de helft van de jus uit de pan, maar gooi het niet weg!
  17. Bewaar dit in bijvoorbeeld een kommetje.
  18. Doe er een scheut bij, roer het geheel door en laat het ca. 5 minuten trekken.
  19. Doe de rode en de erbij.
  20. Roer het geheel door.
  21. Doe de helft van de overgebleven jus weer terug in de pan en doe er weer een scheut bij.
  22. Laat het weer ca. 5 minuten pruttelen.
  23. Doe de erbij en de Italiaanse .
  24. Doe daarna de erbij en roer het geheel weer goed door.
  25. Laat het nu ca. 15 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  26. Doe de rest van de jus erbij en eventueel (naar eigen smaak) weer een scheut .
  27. Laat het nog even pruttelen en de gehaktballetjes en saus zijn klaar!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chilisaus en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gehaktballetjes in pittige, Italiaanse tomatensaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker pittig en goed op smaak!
Joey 31 juli 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
114 kcal
5%456 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehaktballetjes in pittige, Italiaanse tomatensaus