Gehaktballetjes in zoetzure saus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktbal recepten
- Bereiden
- Kookboek van sonja26975
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- Leg het op een snijplank en wrijf het dun uit met een mes.
- Het wordt hierdoor plakkerig.
- Roer in een kom het los.
- Voeg maizenna, , de , knoflook en toe.
- Roer alles goed dooreen en voeg het toe.
- Kneed alles tot een goed samenhangend geheel en laat dit enkele uren staan.
- Ik zelf doe het 's ochtends of de avond ervoor al zodat de smaken goed in het trekken.
- Bereiden:
- Vorm balletjes ter grootte van een walnoot van het .
- Verhit de olie in een wok en bak hierin de balletjes onder voortdurend omscheppen rondom goudbruin.
- Doe alle ingredienten voor de saus in een pannetje, op de en de maizenna na.
- Breng dit alles langzaam onder voortdurend roeren aan de kook.
- Houd het mengsel daarna warm op een warmhoudplaatje.
- Verwijder voorzichtig zoveel mogelijk olie uit de wok.
- Schuif de balletjes nu naar 1 zijde en voeg het mengsel uit het pannetje toe.
- Leng de aan met 4 eetlepels koud water.
- Roer deze oplossing beetje bij beetje door de saus in de wok.
- Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.
- Proef de saus en voeg naar eigen smaak en inzicht toe.
- Roer hierna de saus goed door en roer de balletjes door de saus heen.
- Laat het geheel nog even goed warm worden.
- Serveer met witte rijst of witte macaroni.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gehaktballetjes in zoetzure saus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gehaktballetjes in zoetzure saus | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- arachide olie en kippenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachide olie
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus en sojasaus
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena, azijn, suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in arachide olie en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 282 kcal | 14% | 1128 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |