Gehaktballetjes met sate saus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktbal recepten
- Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Verwarm 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 10-15 minuten gaar en rondom bruin.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een pannetje met een dikke bodem en bak op een laag vuurtje de en de 2 minuten.
- Voeg de en de toe en roer dit tot een gladde saus.
- Breng de saus aan de kook en laat het iets indikken.
- Pas op voor het verbranden.
- Meng de ketjap en de er door.
- Was de en schil ze niet.
- Schaaf de komkommer met de rest van de olie en breng het op smaak met peper en zout.
- Rijg de gehaktballetjes aan een sateprikker en serveer de spiesjes met satesaus de komkommer en het .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Saté Makassar (sate van varkenslappen)41u15m
-
Recept
Saté met pindasaus41u
-
Recept
Saté420m
-
Recept
Saté415m
-
Recept
Sate manis (rundvlees)41u45m
-
Recept
Bakso (gekruide gehaktballetjes)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- pindakaas, sambal, stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis en stokbrood
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pindakaas en stokbrood kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 524 kcal | 26% | 2096 kcal |
Vetten | 29 g. | 41% | 116 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 43 g. | 16% | 172 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |