Gehaktballetjes met tomatensaus
- Herkomst Italie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktbal recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Doe het in een grote kom en meng het met het gehakt, de .
- de ,de , het en peper en zout goed doorelkaar.
- Vorm van dit mengsel 20 balletjes en druk ze enigszins plat met de palm van de hand.
- Koel de balletjes 10 minuten in de koelkast.
- Verwarm in een grote koekenpan de olie en bak de gehaktballetjes zonodig in twee delenop middelmatig vuur in 5 minuten bruin.
- Schep de overige olie uit de pan en schenk de pastasaus over de gehaktballetjes,snij de tomaten aan stukjes en doe deze bij de saus, Temper het vuur en laat ze 10 minuten zachtjes sudderen af en toe draaien tot ze door en door gaar worden Kook de pasta volgens instructie op het pak als het water is afgegoten voeg dan wat toe (men kan de kaas er ook apart bij doen) Serveer de gehaktballetjes bij de pasta en garneer het gerecht met wat extra Temper
Ook lekker om te maken
Variaties op Gehaktballetjes met tomatensaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus | 1 | Pastagerechten |
Gehaktballetjes met tomatensaus voor tapas | 1 | Tapas |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- broodkruim en tagliatelle is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bacon
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 732 kcal | 36% | 2928 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 64 g. | 24% | 256 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |