De gist(20 gram) verkruimelen in een beslagkom en hier wat lauwwarme melk(1.5 deciliter)(1 deciliter) opdoen.
Dit alles goed door elkaar kloppen met garde.
Dan meel bij doen tot een smeuiig papje ontstaan is.
Dit op een warme plaats wegzetten afgedekt met een vochtige doek en ongeveer een half uur laten rijzen tot 2 x de hoeveelheid.
Meel in beslagkom doen en zout(5 gram)(1 stuk) er door mengen.
Dan een kuil maken in midden van deeg en hierin het zetsel doen.
Dan de lauw warme melk(1.5 deciliter)(1 deciliter) (met opgeloste boter(25 gram)) erbij doen en dit alles goed mengen en kneden tot een gladde elastische bal ontstaat die loslaat van de kom.
Dit alles afdekken met een vochtige handdoek en wegzetten op een warme plaats.
Als rijsplaats kun je ook de oven gebruiken als je deze zet op 50 graden C.
De wortels in kleine blokjes snijden en afkoken tot beetgaar.
De knolselderij(200 gram) in kleine blokjes snijden en afkoken tot beetgaar.
Dit alles af laten koelen.
De uien(2) snipperen.
De sneetjes brood in een schaal doen zonder de korst en hierop de melk(1.5 deciliter)(1 deciliter) gieten.
Het gehakt mengen met de kruiden en uien(2), wortelen, knolselderij(200 gram) en uitgeknepen witbrood(4 sneetjes).
Bereidingswijze:
Het deeg uitrollen tot een langwerpige plak.
Het cakeblik invetten en hierin het deeg leggen (wel zorgen dat je deeg groot genoeg is om ook alles dicht te leggen).
Dan het gehaktmengsel in het cakeblik doen, goed aandrukken en alles af dekken met deeg.
Bovenkant afstrijken met wat eiwit of water en afbakken in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Als het klaar is even met een mes langs de binnenkant van het blik gaan om het brood los te maken en dan het blik omdraaien op keukenpapier om eventueel vet weg te laten lopen, dan voorzichtig omdraaien.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood en bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, melk, boter
Mosterd
mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
Lactose
melk, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.