Gehaktbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Magnetron
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. Doe in een groote mengkom de en de .
  3. Klop deze goed door elkaar.
  4. Nu het gehakt erdoor totdat deze zacht is geworden.
  5. Vervolgens doe je de soepzakjes erbij.
  6. Zet het gehaktmengsel even opzij.
  7. Verwarm de oven voor op 250 graden C. (combi-magnetron).
  8. Knijp (of prak ze met een vork) de conuco’s fijn en doe ook deze door het gehakt.
  9. Het gehaktmengsel wordt nu weer wat steviger.
  10. Bereiden:
  11. Doe het gehaktmengsel in een siliconenvorm (voor de magnetron).
  12. Zorg dat het gehaktmengsel er niet overheen komt en houd een klein beetje de bovenste randen vrij.
  13. Dit is om het overtollige vet op te vangen zodat deze niet over de rand komt.
  14. Als de oven (magnetron) op warmte is, doe je de siliconenvorm met het gehaktmengsel erin en bak deze in een half uurtje gaar.
  15. Haal nu de vorm eruit (PAS OP HEET) en laat het gehakt even tot rust komen.
  16. Als je het gehaktbrood uit de vorm haalt, is de onderkant nog bleek.
  17. Je kan deze nog even in de oven terug zetten, onderste boven en laten bruinen.
  18. Snijd plakken en verpak ze totdat je ze nodig heb en bak ze even aan tot dat ze warm zijn.
25
25
25

Variaties op Gehaktbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gehaktbrood
VariatieAantalGang
Gehaktbrood13Lunchgerechten
Gehaktbroodjes5Broodgerechten
Gehaktbrood met ei2Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gehaktbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Mijn waardering zijn 5 sterren!! Heerlijk dat gehaktbrood, dat met die "kaas knabbels" is makkelijker dan gewone kaas (die word droog). Ik heb dit gerecht gebruikt als borrelhap, de plakken in blokjes... Lees reactie
squinny 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
116 kcal
5%696 kcal
Vetten
6 g.
9%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%18 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehaktbrood