Verwarm de oven voor op ca. 200 graden celsius.
Doe het gehakt met de , kruiden, , , honing(1 theelepel)(1 theelepel) in een
grote kom en meng alles goed door elkaar.
Voeg als laatste het paneermeel(1 stuk) en de rozijnen toe en meng tot het
een homogene massa is (dus 1 geheel is).
Maak van de gehaktmassa een grote "gehaktbal" en leg deze in een
grote ovenschaal.
Vorm de bal tot een ovale vorm.
Leg de ui(1 stuk)(1 stuk), appel(1 stuk) en rozijnen om het gehakt heen, verdeel de honing(1 theelepel)(1 theelepel) erover en besprenkel het gehakt met olijfolie(1 stuk).
Mooi is als je er met de achterkant van een mes een raster opmaakt (ruitmotief).
Zet het gehaktbrood ca. 55 minuten in de oven en controleer eventueel met een oventhermometer of het gehakt gaar is tegen de tijd dat de baktijd verstreken is.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.