Gehaktbrood met katenspek uit de oven
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktbrood recepten
- Bereiden
- Kookboek van breemer
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Kook 4 in 8 minuten hard, Spoel ze onder de koude kraan en pel ze.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Week het brood in de .
- Rasp de uienop een grove rasp.
- Knijp het brood uit.
- Meng het gehakt met het geweekte brood, 2 rauwe , de geraspte ui, de peterselie, het en de .
- Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- Vorm van het gehakt een grote ovalen lap.
- Leg de gepelde in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm.
- Druk goed aan.
- Bekleed het gehaktbrood met plakjes en doe het over in de ovenschaal.
- Bak het gehaktbrood in een uur gaar.
- Giet het overtollige vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 minuten in de ovenschaal rusten.
- Het kan warm of koud geserveerd worden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gehaktbrood41u
-
Recept
Gehaktbrood met knoflook voor buffet41u
-
Recept
Gehaktbrood Herfstnoot41u15m
-
Recept
Gehaktbrood41u40m
-
Recept
Gehaktbrood41u35m
-
Recept
Amerikaans gehaktbrood41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- mosterdzaad en mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 124 kcal | 6% | 992 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |