Gehaktbrood met zongedroogde tomaten
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktbrood recepten
- Bereiden
- Kookboek van meinweg
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Pel de en snipper ze heel fijn.
- Hak of snijd de zongedroogde tomaten fijn.
- Wrijf de fijn.
- Meng in een grote kom het gehakt met de , de , de kruiden, de fijngemaakte tomaatjes en de .
- Kneed het geheel stevig door.
- Vul een passende grote ovenschaal met het mengsel en druk het stevig aan.
- Invetten van de schotel is niet nodig, er komt genoeg bakvet vrij.
- Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven ongeveer 1 uur en 15 minuten.
- Neem de schaal uit de oven en giet het bakvet goed af (niet de in de gootsteen i.v.m.
- verstoppingsgevaar).
- Laat het gehaktbrood goed afkoelen in de schaal tot gebruik in koelkast of kelder.
- Snijd het brood voor het serveren in mooie plakken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Indische gehaktbrood41u30m
-
Recept
Gehaktbrood met avocada en tomaat41u15m
-
Recept
Gehaktbrood met champignons en paprika41u20m
-
Recept
Gehaktbrood in paksoi41u15m
-
Recept
Gehaktbrood41u30m
-
Recept
Concarne tomaten41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 186 kcal | 9% | 1488 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |