Gehaktbroodjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van marina59
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
- Grote schaal
Bereidingswijze
- Doe in een hapjes pan en bak hier in de , knoflook tot het glanzend is.
- Voeg daarna de rode , , , , en de toe.
- Even lekker door elkaar roeren, vuur wat lager zetten.
- Een kwartiertje op laten staan.
- Daarna doe je de groenten in een zeef, laat je het uitlekken.
Intussen doe je in een grote schaal het . - Voeg er de uitgelekte groenten bij en kneden maar, tot het een geheel wordt.
Het uitrollen op een broodplank. - Het deel je door twee.
- Maak er een rol van, dus 2, en leg je de ene op het begin van de bladerdeegrol en de andere op het einde.
- Niet te dikke rol maken.
- Daarna rol je hem op dat ie een keer rond is.
- De rol leg je nu zo neer dat je hem kunt snijden in kleine stukken.
- Dit lukt het best met een nat mes.
- Daarna leg je ze op een bakplaat met bakpapier.
- Smeer de bovenkant in met .
- Dan in de oven op ongeveer 200 graden.
- Als ze mooi van kleur zijn (ongeveer 15 minuten of langer) zijn ze goed.
- Heerlijk bij een avondje tv kijken.
- Smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gehaktbroodjes450m
Variaties op Gehaktbroodjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gehaktbroodjes | 4 | Broodgerechten |
Rundergehaktbroodjes | 1 | Bijgerechten |
Gehaktbroodjes met provinciale kruiden | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eigeel is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 184 kcal | 9% | 1840 kcal |
Vetten | 11 g. | 15% | 110 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 30 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |