Meng het gehakt met knorlook, ei(1 stuk), peper, zout, kaneel en 2 eetlepels paneermeel(1 stuk).
Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot.
Wentel de gehaktballetjes door wat paneermeel(1 stuk).
Verhit de boter(50 gram) in een grote pan en bak hierin de balletjes mooi bruin.
Bak in het achtergebleven vet eventjes de uien(3).
Voeg dan het paprikapoeder(1 eetlepel), mespuntje cayennepeper(1 stuk), het laurierblaadje(1 stuk) en de tijm(0.5 theelepels) toe.
Giet dan de bouillon(1 deciliter) erbij en voeg de tomaten(4), aardappelen(300), paprika(1 stuk)(1 stuk)'s, gehaktballetjes en de tomatenpuree(1 blikje) toe.
Breng de goulash aan de kook, zet de hittebron laag, leg een deksel op de pan en stoof de goulash 30 minuten.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en bouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
paneermeel en bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
paneermeel, boter, bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
Lactose
paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Gehaktgoulash heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies RESET
Het was heerlijk! Wel heb ik wat extra knoflook en ook sambal bijgevoegd nog.
Martina 31 oktober 2011
Hoi Magreet
Ik heb zonet alle ingredienten in huis gehaald.
Vanmiddag later ga ik het maken.
Zal nog ff een reactie plaatsen hoe het smaaktte..
Groetjes
Martina 27 oktober 2011
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.