Gehaktmuffins met bloemkool uit de wok
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van laurasijtsma
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Oven
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In kom gehakt mengen met , , geraspte , en zout en peper naar smaak.
- Gehakt goed doorkneden, in 12 stukken verdelen en deze in holtes van muffinvorm duwen.
- Bovenkant van gehakt gladstrijken en beetje erop smeren.
- Plakje tomaat erop leggen en wat olie erover druppelen.
- Muffinvorm in midden van oven schuiven en gehaktmuffins in 25-30 min.
- bruin en gaar bakken.
- In wok 2 eetlepels olie verhitten.
- Ui en 3 min.
- roerbakken.
- Resterende en 3-4 eetlepels water toevoegen.
- afgedekt op laag vuur in 6-8 min.
- gaar laten worden.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Gehaktmuffins uit vorm nemen en over vier borden verdelen.
- Bloemkoolmengsel ernaast scheppen.
- Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- paneermeel en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 409 kcal | 20% | 1636 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |