Gehaktrol
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktrol recepten
- Bereiden
- Kookboek van luciennewegdam
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Bakplaat
- Koekenpan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- Snipper de en de knoflook.
- Verhit de in een koekenpan en laat de omscheppend glazig fruiten.
- Laat de knoflook en de kort mee fruiten.
- Voeg het gehakt toe, maak het los met een houten spatel en laat bakken tot het begint te kleuren.
- Meng er van het vuur de , de , wat en en de helft van het losgeroerde door.
- Laat het gehaktmengsel afkoelen en zet het zo mogelijk nog een tijdje in de koelkast om het op te laten stijven.
- Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 220 graden C.
- Leg de bladerdeegplakjes naast elkaar zodat ze elkaar net overlappen en druk de randen stevig op elkaar zodat er een lap van 20 x 20 ontstaat.
- Verdeel de lap met de botte kant van een mes in de lengte in drieën zonder het deeg door te snijden.
- Verdeel de twee buitenste stukken met een mes in reepjes van circa 1,5 cm breed en bestrijk ze mei .
- Beleg met de plakken rauwe , verdeel het gehaktmengsel over de middelste baan en vouw er de over.
- Vouw de bovenste en de onderste deegreepjes langs de gehaktrol, zodat er een bakje met een opstaande rand ontstaat.
- Vouw de overige deegreepjes om beurten van recht sen van links over de rol naar het midden.
- Bestrijk met het resterende en leg het ingepakte gehakt op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat in circa 20 minuten bakken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gehaktrol41u
-
Recept
Gehaktrol41u45m
Variaties op Gehaktrol
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gehaktrol | 3 | Vlees |
Gehaktrolletjes | 2 | Vlees |
Gehaktrolletjes met spinazie en gele rijst | 1 | Rijstgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 531 kcal | 26% | 1062 kcal |
Vetten | 29 g. | 41% | 58 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 34 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |