Gehaktrol
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktrol recepten
- Bereiden
- Kookboek van christina57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Bakplaat
- Koekenpan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Maak de uien en knoflook schoon en versnipper deze.
- Verhit de in een koekenpan fruit de tot het er glazig uitziet, nu de knoflook en de oregano toevoegen en kort meebakken.
- Voeg het gehakt toe, maak het los met een houten spatel en bak het licht bruin.
- Meng de , , wat en en de helft van het losgeroerde erdoor.
- Laat het gehaktmengsel afkoelen, schep eventueel vocht eruit.
- Verwarm de oven voor op 200 graden celcius Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol deze uit tot een lap van ca. 20 x 20 cm.
- Verdeel de lap in gedachten in drieën.
- Snijd de buitenste delen schuin in om de 1,5 cm een snede (dit is later voor het vlechtwerk) beleg het met de , verdeel het gehaktmengsel over het middelste deel en vouw de over het gehaktmengsel.
- Bestrijk de insnedes met .
- Vouw de bovenste en onderste deegreepjes langs de rol zodat er een soort bakje ontstaat.
- Vouw nu de overige deegreepjes om beurten van rechts en van links over de gehaktrol naar het midden toe.
- Bestrijk na het vlechtwerk het geheel opnieuw in met .
- Leg het ingepakte gehakt nu op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat het in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Serveer er kerriesaus tomatensaus en gefrituurde krielaarappelen bij.
- Extra voor de feestdagen:
- Braad een rollade mooi bruin en gaar.
- Omwikkel deze met gekruide kalfsgehakt, en een mooie .
- Verdere bereiding als hierboven beschreven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gehaktrol430m
-
Recept
Gehaktrol435m
Variaties op Gehaktrol
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gehaktrol | 3 | Vlees |
Gehaktrolletjes | 2 | Vlees |
Rundergehaktrolletjes in bladerdeeg | 1 | Warm |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 207 kcal | 10% | 828 kcal |
Vetten | 13 g. | 18% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |