Gehaktrolletjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- De plakjes bladerdeeg iets overlappend op een met bestoven aanrecht leggen en afdekken met een theedoek.
Laten ontdooien en daarna uitrollen tot een plak van 40 x 48 cm.
De schoonmaken en snipperen.
Met de in een koekenpan op matig vuur glazig laten worden.
Het vuur hoog zetten en het gehakt toevoegen en kruimelig braden.
De knoflook erboven uitpersen.
Alles op smaak brengen met , en .
De pan van het vuur nemen en de erdoor mengen.
De oven voorverwarmen op 200 °C.
Een bakblik met bakpapier bedekken.
De uitgerolde bladerdeegplak in rechthoeken van 8 x 12 cm snijden.
Op elke rechthoek overdwars wat gehaktmengsel scheppen en de deegstukjes in de breedte oprollen.
De rolletjes met de naad naar beneden op het bakblik leggen.
Bestrijken met losgeklopte en bestrooien met .
Midden in de oven ongeveer 20 minuten bakken.
Variaties op Gehaktrolletjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Rundergehaktrolletjes | 1 | Hapjes |
Gegratineerde ham-gehaktrolletjes | 1 | Vlees |
Rundergehaktrolletjes in bladerdeeg | 1 | Warm |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- diepvriesbladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 75 kcal | 3% | 1500 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |