Gehaktschijven met bonen en puree
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Week het broodje in koud water.
- Maak de bopnen schoon.
- Schil de en was ze.
- Pel de , snipper 1 ui en snijd de rest in schijven.
- Knijp het broodje uit en vermeng het met het gehakt, met de uisnippers, het , de currysaus, de , de , en en vorm met de handen 8-10 gehaktschijven van het gehaktmengsel.
- Kook de ca. 20 minuten en de bonen c.a 15 minuten apart van elkaar in water met .
- Wentel ondertussen de uiringen door de en bak ze in 1 eetlepel olie goudbruin.
- Neem de gebakken uiringen uit de pan.
- Verhit 2 eetlepels olie en bak de gehaktschijven aan elke kant 5-6 minuten knapperig bruin.
- Giet de af, voeg de en 2 eetlepels toe en stamp alles lekker smeuïg.
- bBreng op smaak met en .
- Giet de bonen af en verdeel er 2 eetlepls overheen.
- Breng op smaak met en .
- Dien alles op en verdeel de uiringen en de er overheen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Varkensmedaillons met broccoli en puree430m
-
Recept
Gehaktbrood met bospeen en puree440m
-
Recept
Vleespannetje met bonen en tomaten430m
-
Recept
Ribcarbonades met knolselderij puree425m
-
Recept
Bruine bonen met dobbelsteen speklappen430m
-
Recept
Lamsschotel met witte bonen gestoofd in wijn41u55m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boterham en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 427 kcal | 21% | 1708 kcal |
Vetten | 25 g. | 37% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |