Gehaktstaaf met een knapperige kaaskorst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Week het broodje in water.
  2. Maak de kool schoon en trek er 8-10 grote bladeren vanaf.
  3. Blancheer de bladeren 2-3 minuten in kokend water met een snufje zout.
  4. Laat de bladeren schrikken onder koud water en dep ze droog.
  5. Snijd de dikke bladnerven eruit.
  6. Gebruik evt.
  7. de rest van de kool als bijgerecht.
  8. Pel de en hak hem in blokjes.
  9. Kneed de , het ei, het uitgeknepen broodje, de , de , .
  10. Vorm het gehakt tot een ronde staaf en leg hem in een grote ingevette ovenvorm.
  11. Bedek het gehakt met de koolbladeren en breng het op smaak met een snufje .
  12. Leg het spek erop.
  13. Braad het vlees ca. 50 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  14. Dek het tegen het einde van de braadtijd evt.
  15. af met aluminiumfolie.
  16. Verhit 3 eetlepels en bak de erin aan.
  17. Roer de , 250 mililiter water en het bouillonblokje erdoorheen.
  18. Laat de saus ca. 5 minuten zachtjes koken.
  19. Smelt hier ca. 3/4 in en breng de saus op smaak met nootmuskaat, .
  20. Giet de kaassaus over de gehaktstaaf en strooi er de overige overheen.
  21. Bak het vlees 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  22. Serveer de gehaktstaaf evt.
  23. met met en aardappelpuree.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter, groentebouillonblokje, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas
  • kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper en ontbijtspek
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
652 kcal
32%2608 kcal
Vetten
40 g.
57%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehaktstaaf met een knapperige kaaskorst