Gehakttaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Gehakttaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van corrine
- 2 reviews
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Vet een taartblik in met wat boter.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Bak het rul met de en voeg de , en champignons toe.
- Bak dit 2 minuutjes door.
- Pers de erboven uit en voeg de kruiden toe.
- Bekleed de taartbodem met de met een opstaande rand.
- Giet voorzichtig het gehaktmengsel in de vorm.
- Bedek met de plakjes tomaat en vervolgens met nog wat zodat de taart gesloten is.
- Prik wat gaatjes in de bovenkant.
- Besmeer de bovenkant met het .
- Zet het in de oven voor ongeveer 25 minuten (tot het mooi gebruind is).
- Je kan altijd zelf nog wat meer groente toevoegen voor een nog meer complete maaltijd.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gehakttaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gehakttaart | 5 | Vlees |
Spinazie-gehakttaart | 1 | Ovenschotels |
Knolselderijgehakttaart | 1 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Gehakttaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 816 kcal | 40% | 3264 kcal |
Vetten | 74 g. | 106% | 296 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 35 g. | 13% | 140 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |