Gehakttaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Leg de net ontdooide plakjes op elkaar en rol ze uit.
  2. Leg het deeg in de beboterde vorm.
  3. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
  4. Snijd de in ringen en snipper de knoflook.
  5. Snijd de gewassen in vieren.
  6. Bak de in de hete goudbruin.
  7. Voeg het gesnipperde teentje knoflook en de toe en bak deze even mee.
  8. Laat het mengsel nu afkoelen.
  9. Bak het gehakt als volgt rul.
  10. Leg het gehakt in een droge koekenpan en prak het goed met een vork.
  11. Strooi er vervolgens de gesnipperde knoflook en de over heen en bak deze even mee.
  12. Voeg tot slot de toe.
  13. Laat dit mengsel eveneens afkoelen.
  14. Klop de los in een kom en meng de zure erdoor.
  15. Leg in de vorm als eerste het -champignonmengsel.
  16. Verdeel hierover het gehaktmengsel en tot slot het eier-roommengsel.
  17. Zet de taart op het rooster onderin de oven.
  18. Deze gehakt taart smaakt warm het lekkerst.
  19. Oven temperatuur: 175 graden C Baktijd: ± 45 min.
25
25
25

Variaties op Gehakttaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gehakttaart
VariatieAantalGang
Gehakttaart5Vlees
Indonesische gehakttaart1Hartige taarten
Kruidige gehakttaart1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
265 kcal
13%1060 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehakttaart