Geitenkaastaartje met cranberryvulling

Ingrediënten

+ -
print

Overig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. in kleine stukjes snijden en met de , snufje , 4 eetlepels met je handen kneden en daarna in folie wikkelen en 30 minuten laten rusten, het beste in de koelkast en na 20 minuten uit de koelkast halen en nog 10 minuten op het aanrecht laten rusten.

    De klein hakken en samen met de koriander, de kardemom, de en de (het liefst vers geperste) in een pan mixen en kort laten koken tot het een stroopachtige substantie is geworden, daarna in een metalen schaal schenken en laten afkoelen.

    De wassen en de blaadjes afbreken, de helft van de blaadjes met de en het glad roeren en met zou en op smaak brengen.

    Het deeg op de met meel bestrooide werkplek uitrollen tot ongeveer 2 - 3 cm dikte, dan in een bakblik doen of in kleine cakevormpjes zetten ( bij cakevormpjes is het lekkerder iets dunner uit te rollen ).

    Dan de cranberry stroop op het deeg verdelen en daarna de mengsel eroverheen schenken.

    Ongeveer 20 minuten bakken op 200 graden ( boven en onder warmte ) of 180 graden ( hetelucht oven ).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, geitenkaas, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
599 kcal
29%2396 kcal
Vetten
28 g.
41%112 g.
Waarvan verzadigd
10 g.
50%40 g.
Waarvan onverzadigd
5 g.
18%20 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
37%8 g.
Koolhydraten
70 g.
27%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
7 mg.
0%28 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Geitenkaastaartje met cranberryvulling